Sobirania Energètica

Accedir als subministraments energètics és un dret. Recuperar la sobirania energètica és l’única via que ens permetrà deixar de dependre dels oligopolis de les elèctriques i garantir que totes les llars tinguin accés als subministraments més bàsics com són la llum i el gas.

La CUP hem treballat, i prenem el compromís de continuar treballant, municipi a municipi per conquerir la sobirania energètica. Lluitant contra projectes especulatius com la MAT, els macroprojectes eòlics o aturant l’aeroport del prat.

Per ser sobirans energèticament també fem una aposta per la producció i el consum de proximitat. Fent així, cada vegada més petits els circuits de comercialització i conseqüentment reduir exponencialment el consum energètic.

Arreu del territori hem demostrat que el municipalisme és una eina clau a l’hora de guanyar sobirania. Amb els Plans de Transició Energètica de municipis com Bellpuig o Castelló d’Empúries, la instal·lació de plaques solars a centres públics com les escoles a Sant Pol de Mar o Cervera.